Razlozi zbog kojih asfalterske radove treba da urade profesionalci

asfaltni-put

Zbog pojave veoma teških vozila i potrebe da se stvore staze i putevi od otpornijeg materijala, kamene drumove zamenio je trajniji, estetski lepši i rezistentiji asfalt.

Smeša poput asfalta će poboljšati izgled bilo kakvog okruženja, omogućiti nesmetano i sigurno kretanje vozila i pružiti Vam podlogu koja će trajati godinama bez opasnosti da će doći do pucanja i neravnina.

Saznajte sve prednosti asfaltiranja, zbog čega se isplati i kako teče proces asfaltiranja koji se izvodi i prati od strane stručnih lica.

OD ČEGA JE SAČINJEN ASFALT?

U osnovi asfalta nalaze se mineralne materije koje vezuje bitumen. Razmera komponenti može da varira u zavisnosti od toga kakva podloga se pokriva. Moguće je uključiti i druge dodatke nalik raznovrsnim pigmentima koji asfaltu daju određenu boju.

Odabrani minerali se zajedno sa određenom količinom peska suše, drobe i čiste od suvišnog kamenja i stranih materija. Nakon toga, bitumen se zagreva i spaja sa mineralnim komponentama uz mešanje do željene konzistencije. Asfalt je nakon toga spreman za upotrebu.

PREDNOSTI ASFALTIRANJA

Asfalt je materijal koji se najčešće bira za pokrivanje bilo kakvih puteva, staza i prilaza jer je najotporniji na uticaj vremena i može da podnese veliko opterećenje bez opasnosti od pucanja i deformacija. Ukoliko se procedura asfaltiranja uradi pravilno i stručno, dobijena podloga će ostati u savršenom stanju decenijama bez obzira na efekte iz spoljašnje sredine koji potiču od prirode ili čoveka.

Asfaltirano područje oko Vaše stambene ili poslovne zgrade dodatno joj podižu vrednost i u velikoj meri utiču na estetiku okruženja u kome živite ili radite. Na kvalitetnom asfaltu ne ostaju fleke od ulja i tragovi od pneumatika.

ASFALTIRANJE JE ISPLATIVO ULAGANJE

Svi moderni putevi izrađeni su od asfalta što dovoljno govori o značaju ove smeše i njenom kvalitetu. Za asfaltiranje nekada je bilo neophodno izvojiti dosta novca, ali je ovaj materijal danas mnogo pristupačniji i time je frekventnija njegova upotreba u razne svrhe. Konačni rezultati će Vas uveriti da je svaki dinar pametno uložen.

Po potrebi, asfalt je moguće brzo i jednostavno obnoviti i još lakše održavati, a čitavu proceduru prate minimalni troškovi. Kompanijama asfaltirano okruženje pruža bolju reputaciju i poboljšanje pozicije na tržištu punom konkurenata.

Cene asfaltiranja zavise od firme do firme i kalkulišu se u eurima po kvadratnom metru.

ZBOG ČEGA ASFALTIRANJE TREBA PREPUSTITI PROFESIONALCIMA?

Unajmite radnike proverene specijalizovane firme koja se bavi asfaltiranjem i tada ćete biti uvereni da će čitav posao biti odrađen kako treba – bez obzira na površinu koju treba asfaltirati, njeno stanje i lokaciju. Iskusan tim koristi samo najkvalitetniji asfalt da bi se obezbedila savršeno bezbedna, funcionalna i otporna podloga koja će takva ostati dugi niz godina.

Uz to će upotrebiti savremenu opremu i raditi uz maskimalne sigurnosne mere. Osim asfaltiranja dvorišta, profesionalne firme koje se bave asfaltiranjem takođe pokrivaju i puteve, parkinge, staze u parkovima… Mogu sa lakoćom da se prilagode svakom Vašem zahtevu i posvećeni su svom poslu da bi Vaše želje bile ispunjene.

KAKO IZGLEDA PROCES ASFALTIRANJA?

Pre nego što odabrana firma i njen tim otpočnu posao asfaltiranja, saslušajte njihove procene, predloge i sugestije značajne za kvalitet usluge i Vaše zadovoljstvo. Radovi kreću sa uklanjanjem postojeće površine i bezbedno uklanjanje otpada. Nakon toga se uređuje podloga tako da se vodi računa o povodnim tačkama.

Dobra podloga treba da bude tvrda jer zbog nje u velikoj meri zavisi kvalitet asfalta. Kada radnici završe sa postavljanjem podloge, donosi se gotova asfaltna smeša na mesto radova i ugrađuje postepenim nasipanjem. Sve se radi mašinski, osim u posebnim slučajevima gde je otežan prilaz pa se tad nasipanje obavlja ručno. Nakon što se asfaltna smeša rasporedi ravnomerno, preko nje prelazi valjak da bi se sabila i stvrdnula, a samim tim sprečio i prolaz vode. 

Related Posts