Koji su najnoviji trendovi u frizerstvu i koje tehnike se koriste za postizanje željenih rezultata?

frizerski-salon-sisanje

U ovom članku ćemo istražiti najnovije trendove u frizerstvu i otkriti koje tehnike se koriste za postizanje željenih rezultata. Bistro magazin je izvor informacija koji vam pruža sve što treba da znate o zdravlju, putovanjima, modi i mnogo više. Saznajte koje su najnovije inovacije u svetu friziranja i kako frizeri koriste različite tehnike kako bi se postigao savršen izgled. Bez obzira da li želite da saznate o najnovijim trendovima u bojenju kose, šišanju ili stilizovanju, ovaj članak će vas sigurno zainteresovati i pružiti vam korisne informacije koje trebate znati da biste imali savršenu frizuru.

1. Trendovi u frizerstvu

Frizerstvo je industrija koja se neprestano menja i prilagođava novim trendovima i zahtevima klijenata. U današnjem članku ćemo istražiti najnovije trendove u frizerstvu, kao i tehnike koje se koriste za postizanje željenih rezultata.

2. Trend bojenja kose

Bojenje kose je jedan od najpopularnijih načina da transformišete svoj izgled. Postoje razne tehnike bojenja kose koje su trenutno u trendu.

2.1. Balayage tehnika

Balayage tehnika je postala izuzetno popularna poslednjih godina. Ova tehnika koristi slobodan pokret četke kako bi se postigao prirodan izgled. Balayage je odličan izbor za sve one koji žele da postignu efekat sunčanih pramenova.

2.2. Ombre tehnika

Ombre tehnika je takođe veoma popularna. Ova tehnika uključuje postepeno prelivanje boje od tamnije korena do svetlijih krajeva kose. Ombre tehnika je odličan izbor za one koji žele da postignu efekat izbledele boje.

2.3. Sombre tehnika

Sombre tehnika je slična ombre tehnici, ali ima nešto suptilniji izgled. Sa sombre tehnikom, boja se polako menja od tamnije korena do svetlijih krajeva, ali prelaz je mnogo mekši i prirodniji.

2.4. Babylights tehnika

Babylights tehnika je inspirisana prirodnim pramenovima koje imaju deca. Ova tehnika koristi vrlo tanke pramenove svetle boje kako bi se postigao prirodan izgled. Babylights su odličan izbor za one koji žele da imaju mladalački i svež izgled.

3. Trendovi u šišanju

Pored bojenja kose, i šišanje je ključni deo transformacije izgleda. Evo nekoliko trenutno popularnih frizerskih trendova.

3.1. Pixie cut

Pixie cut je veoma kratka frizura koja je postala izuzetno popularna među hrabrim ženama. Ova frizura je moderna, svestrana i jednostavna za održavanje.

3.2. Bob frizura

Bob frizura je klasik koji se uvek vraća u modu. Postoje razne varijacije bob frizure, kao što su klasični bob, asimetrični bob i produženi bob. Bob frizura je veoma elegantna i pogodna za različite oblike lica.

3.3. Duže slojevite frizure

Duže slojevite frizure su veoma popularne jer dodaju volumen i teksturu kosi. Ova frizura je sjajan izbor za one sa tankom i ravnom kosom.

3.4. Blunt rez

Blunt rez je trend koji se fokusira na ravne ivice frizure. Ova frizura je moderna i minimalistička, a pogodna je za različite dužine kose.

4. Stilizacija kose

Nakon što ste dobili savršenu boju i frizuru, vreme je da stilizujete kosu i postignete željeni izgled. Evo nekoliko trendova u stilizaciji kose.

4.1. Korišćenje figara i pegle

Korišćenje figara i pegle je veoma popularno jer omogućava kreiranje različitih frizura, kao što su talasi, kovrdže ili ravna kosa. Važno je koristiti termalnu zaštitu kako biste zaštitili kosu od oštećenja.

4.2. Upotreba različitih proizvoda za oblikovanje

Tržište je prepuno različitih proizvoda za oblikovanje kose, kao što su geli, pene, voskovi i sprejevi. Pravilan izbor proizvoda za oblikovanje može vam pomoći da postignete željeni izgled i da vaša frizura duže traje.

4.3. Trendovi u stilizaciji kraćih frizura

Kraće frizure su postale veoma popularne, posebno među hrabrim ženama. Trendovi u stilizaciji kraćih frizura uključuju teksturiranje kose, različite načine oblikovanja šiški i isticanje pojedinih delova frizure.

4.4. Romantične frizure

Romantične frizure su trend koje se ne izlazi iz mode. Uključuju mekane lokne, pletenice i cvetove koji dodaju ženstvenost i eleganciju vašem izgledu.

5. Trendovi u dekorativnom šišanju

Dekorativno šišanje se odnosi na dodavanje raznih aksesoara i ukrasa u frizuru kako bi se postigao jedinstven izgled. Evo nekoliko trenutno trendi tehnika u dekorativnom šišanju.

5.1. Talasi i uvijanje kose

Talasi i uvijanje kose su veoma popularni trendovi jer dodaju volumen i teksturu frizuri. Možete koristiti razne tehnike, kao što su pegla za uvijanje, figaro ili papilotne.

5.2. Upotreba trake za kosu i drugih aksesoara

Trake za kosu su veoma popularne jer dodaju šarm i stil vašoj frizuri. Takođe, možete koristiti razne šnalice, ukosnice i gumice kako biste dodali interesantan detalj u svoju frizuru.

5.3. Ukrašavanje kose cvetovima i perlicama

Ukrašavanje kose cvetovima i perlicama je trend koji se sve više viđa. Ovi detalji mogu dodati romantičan i ženstven izgled vašoj frizuri.

5.4. Korišćenje raznobojnih ekstenzija

Raznobojne ekstenzije su odličan način da eksperimentišete sa bojom kose, a istovremeno ne oštećujete svoju prirodnu kosu. Možete dodati ekstenzije u različitim bojama i dužinama kako biste postigli jedinstven izgled.

Kako biste našli kvalitetan frizerski salon koji može da odgovori svim vašim zahtevima, preporučuje se da posvetite vreme istraživanju, čitanju recenzija i čak dogovorite konsultaciju pre nego što zakazujete termin. Važno je da pronađete salon u kojem se osećate udobno i gde ćete dobiti kvalitetnu uslugu koja zadovoljava vaše potrebe.

Na ovome završavamo prvi deo našeg članka o trendovima u frizerstvu. U drugom delu ćemo se fokusirati na tehnike za postizanje željenih rezultata, kao i na tehnike šišanja, bojenja kose, stilizacije kose i dekorativnog šišanja. Nastavite da čitate kako biste saznali više o ovim interesantnim temama.

Related Posts