Benefite koje organizmu daje čuveno origanovo ulje

origano ulje

Prirodni sastojci su izvori hranljivosti u brojnim preparatima, medicinskim sredstvima i drugim proizvodima, koji se mogu konzumirati u ishrani, nanositi na kožu i na drugi način biti deo svakodnevnice ljudi. Origanovo ulje od davnih vremena prepoznato je kao snažan jedan od najmoćnijih organskih antiseptika, što potvrđuju mnogobrojna svetska istraživanja.

Poreklo ulja origana vezuje se za divlju sortu endmske sorte biljaka Origanum minutiflorum, koja raste samo na predelu juga Turske. Zahvaljujući blagotvornim dejstvima, preporučuje se kod različitih zapaljenja i upalnih procesa, kao i za preventivno delovanje u cilju sprečavanja pojave određenih oboljenja.

Osobine i sastav koje ima ulje divljeg origana

Vodeći poreklo sa područja Turske, dodatak ishrani u obliku origanovog ulja, pruža blagotvorna dejstva telu i duhu, unošenjem prema definisanom pravilu korišćenja. Nutritivni sastav sadrži 20,72 kalorija u 100 grama preparata, za niskim udelom masti od 0,56 grama i 0,10 grama proteina. Druge supstance, kao što su so, ugljeni hidrati, zasićene masti i šećer sadržane su u količini od 0,10 grama. Koristi se okvirno 10 dana u mesecu, po nekoliko kapi dnevno nakon obroka, dok se može unositi inhalacijom, kao i direktnim nanošenjem na kožu.

Kao 100% organski proizvod, ulje origana namenjeno je za decu stariju od 3 godine kao dodatak ishrani, dok se inhalacija predlaže za uzrast iznad 10 godina. Takođe, proizvod nije preporučljiv trudnicama, dojiljama, niti osobama koje su osetljive na neki od navedenih sastojaka i važno je poštovati uputstva za korišćenje.

Benefiti za zdravlje i vitalnost čitavog organizma

Origanovo ulje deluje kao snažan antiseptik, pospešuje imuni sistem i istraživanja potvrđuju da umanjuje upalne i zapaljenske procese u organizmu. Prepoznatljivo dejstvo divljeg origana postoji protiv raznovrsnih bakterija, kao što je Kandida, Ešerihija koli, Stafilokoka, Salmonela, Streptokoka, Enterokoka i mnogih drugih. Posebno u domenu respiratornog trakta i disajnih puteva, origanovo ulje pročišćuje i osnažnuje kapacitet pluća.

Pored konzumiranja nakon određenih simptoma, ulje predstavlja snažnu prevenciju prehlade i gripa, kao i raznovrsnih infekcija. Uz sve što je istaknuto, organsko poreklo, 100% čista struktura bez drugih materija i aditiva obezbeđuje neophodnu zaštitu telu i kompletnom organizmu, dugoročno i bez pojave tegoba.

Sastojci koji daju snažan imunitet, otpornost i zaštitu

Najvažniji sastojak origanovog ulja jeste karvakrol, koji se iskazuje procentualno u sadržaju proizvoda. Radi se o supstanci koja je antiseptik i sprečava razvoj i širenje ćelija bakterija, pa samim tim i umanjuje verovatnoću pojave infekcija. Kao monoterpenski fenol, sastojak karvakrol oslabljuje membrane bakterija i prekida njihov lanac, što je siguran put njihovom trajnom uništenju.

Zahvaljujući značajnom učešću ove materije sa više od 80%, origanovo ulje ima visok stepen kvaliteta, bez potreba za razblaživanjem i mešanjem sa drugim sastojcima. Takođe, hemijski sastav potvrđuje najviše standarde institucija Velike Britanije, kao i niz istraživanja sprovedenih na svetskom nivou, na osnovu kojih ulje divljeg origana sprečava pojavu gotovo 30 bakterija i više od 10 gljivičnih infekcija.

Origanovo ulje predstavlja organski preparat koji se dobija na prirodnoj bazi i zasniva na prisustvu korisnih materija i sastojaka bez bilo kakvih aditiva i dodataka. Namenjen je periodičnoj upotrebi u skladu sa uputstvom, kao deo uspešnog oporavka, ali i preventivna mera protiv virusa, bakterija i drugih neželjenih pojava i uticaja.

Related Posts