Bolivija je zemlja koja se gnezdi na Andima, na visini od 2000-6000 metara. Planinski vazduh je ređi, pa su jaki obroci sastavni deo gastronomske kulture bolivijskog naroda. Iz tog razloga, tamo se svakog jutra čak i deci nudi kafa. Nije neuobičajeno da deca u Boliviji ispijanje kafe započnu već od druge godine života!
Genetička testiranja, (Izvor Wikipedia), pokazala su da je mesto porekla krompira u oblasti današnjeg južnog Perua i severozapadne Bolivije, pa su glavni sastojci bolivijske nacionalne kuhinje upravo krompir, ali i meso, kukuruz i kinoa.
Jedan od regionalnih specijaliteta svakako je Papas Rellenas, andski punjeni krompir. Zlatan poput sunca plemena Inka, meka i topao kao osmeh i zagrljaj bolivijskog naroda. Svojataju ga i Peruanci, ali čak i Čileanci i Portorikanci.
Mi ćemo vam otkriti tajnu bolivijske verzije ovog prelepog jela.
[penci_recipe]