Specifični ukusi i autentični mirisi opisuje razne kuhinje sveta. Turisti uvek vole da probaju nešto novo i uzbudljivo. Život ili putovanja po raznim zemljama sveta su svima uzbudljivi, a samo pojedine inspiriše da otpočnu biznis. Jedan turista je odlučio da donese rapsodiju ukusa mediteransko-azijske kuhinje u Kragujevac. Naš sagovornik je Milan Tanjga iz Restorana Kano, koji je obogatio kulinarsku scenu ovim fantastičnim ukusima ne samo grada već i Srbije.
– Inspiracija za restoran je došla isključivo iz ličnog iskustva sa mediteranskom i azijskom kuhinjom, to jest života u zemljama Mediterana i jugoistočne Azije.
Restoran Kano smešten je u jako prijatnom ambijentu u centru Kragujevca, a pre svega je prepoznatljiv po hrani divnog ukusna. U ponudi se nalaze specijaliteti na kojima bi im pozavideli najveći restorani i najpoznatiji šefovi kuhinja. Na primer, ribu spremaju na autentičan mediteranski način, a svinjetinu na azijski način. Specifičnost ovog restorana je što u njemu možete probati kombinaciju ova dve svetski popularne kuhinje. U ponudi imaju čak i raznovrsne specijalitete za one na koje mnogi danas neopravdano zaboravljaju – za vegetarijance.
– Mediteranska kuhinja je prepoznata kao jedna od najzdravijih kuhinja uopšte, a kuhinja jugoistočne Azije dominira sa ukusima koji su totalno novi za ovaj deo Srbije i Srbije uopšte.
Restoran Kano je dom mediteransko-azijske kuhinje u Kragujevcu
Pored rapsodije ukusa koja čini autentičnu ponudu specijaliteta, Restoran Kano je pravi raj i za ljubitelje vina. Mogu se degustirati crna, bela i roze vina od najboljih sorti grožđa poput crne tamjanike, kadarka, merloa, šardonea itd. Restoran Kano je posebnu pažnju prošlog meseca na Međunarodni dan prokupca pružio ovoj čuvenoj autohtonoj sorti grožđa. U njegovu čast je organizovana radionica koja je Kragujevčane oduševila.
– Radionica je protekla veoma dobro, mada uvek može bolje. Apsolutno je u planu održavanje novih vinskih radionica.
Dok očekujemo nove vinske i druge radionice, u restoranu Kano možemo da uživamo u rapsodiji ukusa mediteransko-azijske hrane. A dok uživamo u hrani možemo da uživamo u fantastičnim čarima vina od najpoznatijih sorti grožđa. I na kraju, možda upravo vaše sledeće putovanje bude inspiracija za otvaranje restorana sa željom da egzotične ukuse podelite sa ostalima. Zato pazite gde putujete i šta probate!