Hiljadu puta sam pomislila Kada bi se ručak napravio sam! Postoje ti dani, kod nas koji volimo da kuvamo kada dođe do prezasićenja. Imam vremena, ali nemam volje. Ne volim instant obroke iz konzervi koje mogu da stoje na rafovima mesecima, jer nam je svima jasno šta ih održava toliko dugo.
Recimo da u frižideru imate jedan kilogram bilo kojih šnicli. Dolaze u obzir junetina, tanke šnicle svinjetine, piletine, možda ćuretine, ali vam se ne stoji pored šporeta pohujući i pržeći ih. Skoro sam pripremala davno zaboravljene šnicle u kiseloj pavlaci, idealan recept za dane kada vas mrzi da kuvate.

(kuvanjeodsrca.rs)
Sastojci:
- 800 gr – 1kg šnicli (junetina, svinjetina, piletina, ćuretina);
- 2 dl kisele pavlake;
- 4 jajeta;
- 100 gr prezli;
- parmezan ili rendani kačkavalj;
- 2 kašike maslinovog ulja, puter;
- so, biber;
- sveži začini po ukusu (peršun, bosiljak).
Prvi korak
Umutiti jaja, pavlaku i 2 kašike maslinovog ulja sa malo soli.
Drugi korak
Istucane posoljene šnicle uvaljati u prezle i poređati jedan red u puterom podmazan đuveč, pa ih preliti prethodno umućenim filom, posuti kačkavaljem, zatim ređati drugi red šnicli i ponoviti postupak sa filom i kačkavaljem.
Treći korak
U zagrejanoj rerni na 200C peći oko sat vremena.
Za ova tri koraka potrebno je najviše petnaest minuta, a posle toga se ručak sprema sam! Dok čekate, tih sat vremena možete iskoristiti da odgledate epizodu omiljene serije, odmorite nakon napornog radnog dana ili spremite omiljenu sezonsku salatu.
Prijatno!